Jay Z Grammy

Američka priča: Grammy & Oscar


Na ovogodišnjoj dodjeli američke diskografske nagrade Grammy, Najviše nominacija ima Jay Z,  čak devet. U sedam kategorija nominirani su Justin Timberlake, Kendrick Lamar, Macklemore & Ryan Lewis, te Pharrell Williams.

Za pjesmu godine nominirane su “Just Give Me A Reason” Pink i Nate Ruessa, “Locked Out Of Heaven” Brune Marsa, “Roar” Katy Perry, “Royals” Lorde, te “Same Love” Macklemorea & Ryana Lewisa.

Grammy će ove godine biti dodijeljenu u 82 kategorije, a za album godine nominirani su “The Blessed Unrest” Sare Bareilles, “Random Access Memories” Daft Punka, “Good Kid, M.A.A.D City” Kendrica Lamara, “The Heist” Macklemorea & Ryana Lewisa, te “Red” Taylor Swift.

Dodjela nagrada bit će održana 26. siječnja u centru Staples u Los Angelesu, voditelj će ponovno biti dvostruki dobitnik Grammyja LL Cool J, uz, kao i svake godine, cijeli niz zanimljivih nastupa. Najavljeni su Katy Perry, Lorde, Daft Punk s Pharrellom i Nileom Rodgersom – ali i Steviem Wonderom, potom Imagine Dragons i Kendrick Lamar, Pink s Nateom Ruessom, John Legend i Keith Urban, Macklemore & Ryan Lewis, Taylor Swift,  Sara Bareilles s Carole King, te Paul McCartney i Ringo Star.

OSCAR 2014

A prije nekoliko dana objavljene su i nominacije za nagradu Oscar. U nama najzinimljivijoj kategoriji, pjesmi iz filma, nominirane su “Alone Yet No tAlone” iz istoimenog filma, “Let It Go” iz filma Frozen, potom “The Moon Song” Karen O iz filma “Her”, pjesma “Happy” Pharrella Williamsa iz drugog nastavka filma “Despicable Me”, te “Ordinary Love” skupine U2, pjesma koja je nedavno nagrađena i Zlatnim globusom.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s